دروس عمومي كنكور

۶۲ بازديد

دروس عمومي كنكور

goy9_m2.png

نحوه چينش سوالات دروس عمومي در كنكور

اين دروس شامل ادبيات ، عربي ، دين و زندگي و زبان انگليسي. در اين بين ادبيات به دليل ضريب بالاي 4 از اهميت بيشتري برخوردار است همچنين ديني داراي ضريب 3 و در درس عربي و زبان انگليسي داراي ضريب 3 مي باشند. دروس عمومي در كنكور 100 سوال است كه سهم هر درس 25 تست مي باشد و نمره هر تست 4 درصد است. اولين درس ادبيات است كه به ترتيب شامل 3 تست لغت و معنا ، 3 تست تاريخ و ادبيات ، 3 تست املا و لغات و 3 تست آرايه، 5 تست زبان فارسي و 9 تست قرابت معنايي در آخر مي باشد. بعد از درس ادبيات درس عربي قرار دارد. در اول درس عربي 8 تست ترجمه و تعريب عربي وجود دارد. پس از آن يك متن قرار دارد و 4 تست از مفهوم آن متن سوال مي دهند . 3 تست تجزيه و تحليل 2 تست هم اعراب گذاري. 8 تست هم از قواعد عربي سوال مي دهند. پس از درس عربي دين و زندگي قرار دارد كه در چند سال اخير سوالات آيه محور آن زياد شده است و 70 تا 75% سوالات را تشكيل مي دهد. پس از درس عربي درس زبان انگليسي قرار دارد. و شامل 3 الي 4 تست گرامر و 6 الي 7 تست لغت مي باشد همچنين بعد از آن 5 تست كلوز تست و 10 تست ريدينگ قرار دارد و شامل دو متن است.

 

اهميت دروس عمومي: به دلايل زيادي از اهميت بالايي برخوردار است اول اينكه اهميت اين دروس همانند دروس اختصاصي است. دوم اينكه اين دروس زود بازده مي بشد و مي توان آنها را در مدت زمان نسبتاً كم به يك درصد قابل قبول رساند. اين دروس را مي توان راحت تر از دروس اختصاصي ميتوان به درصد هاي 90 به بالا رساند. ولي با وجود اين خيلي از داوطلبان به آنها كم لطفي مي كنند و در پايان هم نتيجه خوبي نمي گيرند. شايد اگر به رتبه ها و درصدهاي داوطلبان سال هاي پيش نگاه كنيد مثلاً داوطلباني كه رتبه 1000 تا 2000 را دارند خيلي از آنها درصدهاي دروس اختصاصي آنها شبيه به هم است و اين درصد هاي دروس عمومي است كه رتبه هاي آنها را جابجا مي كند پس اصلاً اين دروس را دست كم نگيريد.

چند ديدگاه بين دانش آموزان وجود دارد دسته اول از همان ابتدا مطالعه دروس عمومي را آغاز مي كنند و همزمان با دروس اختصاصي دروس عمومي را نيز مطالعه مي كنند. تقريباً 30 تا 40 درصد از وقت مطالعاتي خود را به آن اختصاص مي دهند مثلاً اگر 10 ساعت مطالعه داشته باشند 3 تا 4 ساعت آن را درس عمومي مي خوانند. اين دسته از داوطلبان بهترين روش مطالعاتي را دارند و اصولي پيش مي روند. اين گروه بعد از ايام عيد بصورت اصولي به كار خود ادامه مي دهند و از اوايل ارديبهشت مي توانند كتاب زرد عمومي يا همان سوالات سال هاي پيش را مرورو كنند. اميدوارم كه شما هم از همان دسته باشيد. دسته دوم گروهي از داوطلبان هستند كه تا قبل از عيد نوروز خيلي كم به اين دروس اهميت دادند وشايد 10 تا 20 % وقت خود را صرف خواندن اين دروس كردند. و بجاي آن دروس اختصاصي را خواندند اين گروه بايد از بعد از عيد نوروز تا اواسط ارديبهشت مطالعه دروس عمومي خود را افزايش دهند تا از اين ناحيه آسيب نبينند. دسته سوم اندسته هستند كه تحت تاثير حرفهاي ديگران دروس عمومي را نمي خوانند و به اين خيال كه بعد از عيد مي توانند آن را جمع و جور كنند اين دروس را مطالعه نمي كنند. بايد خدمت اين دسته از داوطلبان عرض كنم كه بعد از عيد با نزديك شدن به كنكور يكسري  فشارهايي روي بجه ها خواهد بود كه امكان خواندن بخش هايي كه توسط دانش آموز خوانده نشده به آنها فشار مي آورد . حالا اگر صرفاً بخش هاي حفظي خوانده نشود مشكلي ندارد ولي اگر كل اين دروس را نگه دارند براي بعد از عيد كار كمي برايشان سخت خواهد بود ولي اگر باز هم ساعات مطالعه خود را بعد از عيد افزايش دهند باز هم مي توانند اين كاستي را جبران كنند و نتيجه قابل قبولي بگيرند.  اين دسته بايد تلاششان را در اين زمينه بيشتر كنند . اما دسته چهارم از داوطلبان هم وجود دارند كه البته تعدادشان كم است كه اعتقاد دارند فقط با اختصاصي خواندن مي توانند به رشته مورد نظر قبول شد كه آنها دروس عمومي را اطلاعات عمومي مي دانند و در واقعيت احتمال قبولي آن دسته از داوطلبان خيلي كم است. اميدوارم كه دسته سوم و چهارم نباشيد يا اگر هستيد تلاش كنيد كه خود را از اين دسته خارج كنيد. در نظر داشته باشيد در هر بازه اي از كنكور كه قرار داريد و دروس عمومي را شروع نكرده ايد حتما شروع كنيد و اگر تلاش لازم را انجام دهيد حتماً نتيجه مي گيريد .

كه براي نتيجه گرفتن مي تونيد از پكيج هاي عمومي حرف آخر،  كه تطابق بالاي با كنكور دارند به خصوص درس ديني كه تطابق صد در صدي كنكور دارد، استفاده بكنيد.

نحوه مطالعه دروس عمومي

ادبيات: درسي است كه بايد بصورت موضوعي خوانده شود. همان موضوعاتي كه سوالات ادبيات را به چند دسته تقسيم كرده است: لغات ، تاريخ ادبيات ، املاء ، زبان فارسي ، آرايه و قرابت معنايي و نحوه مطالعه هر يك با ديگري فرق دارد.

لغت و تاريخ ادبيات: اين بخش صرفاً حفظي است. شايد حجمش كمي زياد باشد ولي مطمئن هستيد كه اگر خوب آن ها را بخوانيد مي توانيد به هر 5 تست جواب صحيح بدهيد كه مي شود 25% از ادبيات . توصيه مي كنم كه اين 20 % را از دست ندهيد. امتياز گرفتن از اين قسمت آسان تر است تا بعضي از قسمت هاي مهارتي ادبيات مثل آرايه و زبان فارسي. اين قسمت را شما مي توانيد در وقت هاي مرده خود بخوانيد مثلاً در مسير رفت و آمد به كلاس ها يا مدرسه يا وقتي از درس خواندن خسته شده ايد اين قسمت را مطالعه كنيد. قسمت املا هم كه دو تست دارد و بيشتر از املا هاي زبان فارسي سوال مي دهند كه براحتي مي توان يك تست از دو تست را پاسخ دهيد و اگر زياد هم مطالعه كنيد مي توانيد هر دو تست را پاسخ دهيد.

آرايه هاي ادبي: از قسمت هاي سخت و مهارتي ادبيات است و در وهله اول شما بايد با مفهوم آرايه ها آشنا شويد و سپس با تست زدن اين مهارت خود را افزايش دهيد و همچنين سعي كنيد كه قبل از عيد بر اين مهارت تسلط يابيد.

زبان فارسي: 5 تست از اين قسمت در كنكور مي آيد. اين قسمت كمي سخت و مهارتي محسوب مي شود كه خيلي از داوطلبان در آن مشكل دارند ولي براي اينكه از ديگران جلو باشيد بايد با تمرين كردن و تست زدن اين مهارت را در خود تقويت كنيد تا حداقل بتوانيد 3 تست از آن را جواب دهيد.

قرابت معنايي: بيشترين سهم ادبيات را به خود اختصاص داده است. در وهله اول بايد به مفهوم كل شعرهاي دبيرستان آشنا شويد و آنها را در ذهن خود بسپاريد سپس با تست زدن مهارت خود را در درك شعر افزايش دهيد  همچنين سرعت خود را افزايش دهيد.

درس عربي: ترجمه و تعريب 32 % عربي را به خود اختصاص مي دهد. و با تمرين كردن و تست زني و ياد گرفتن نكات آن مي توانيد به راحتي از پس آن بر آييد.

درك مطلب: براي جواب دادن به 4 سوال مفهوم بايد كل متن را خوانده و مفهومش را بيابيد ولي بايد براي جواب به 5 سوال اعراب و تجزيه و تحليل نيازي به خواندن متن نيست و مي توانيد تمرين به اين 5 سوال جواب دهيد.

قواعد عربي: 32% از سوالات عربي را تشكيل مي دهد و بخش مهارتي آن را مي باشد. شما مي توانيد  با يك منبع آموزشي خوب و كمك آموزشي مناسب به اين سوالات پاسخ دهيد و سعي كنيد قواعد عربي را قبل از عيد مطالعه كنيد و بر آنها مسلط شويد.

دين و زندگي: اگر اين درس را بدون هيچ منبع آموزشي مطالعه مي كنيد بايد اولاً بر تمام قسمت هاي حفظي كتاب مسلط باشيد همچنين همه مفاهيم آيات را بدانيد و متون دروس و ساير آيات ارتباط دهيد. تست زني و حفظ كتاب در درس دين و زندگي نقش بسزايي در افزايش درصد شما خواهد داشت.

با پكيج آيات و روايات حرف آخر، مي تونيد همه آيات ديني كنكور رو يك بار براي هميشه ياد بگيريد.

زبان انگيليسي: براي پاسخ دادن به گرامرها از كتاب هاي كمك آموزشي مي توانيد استفاده كنيد. اگر كمي دقت كنيد مي توانيد اين سوالات را براحتي پاسخ دهيد . براي لغات هم علاوه بر حفظ كل لغات دبيرستان بايد از كتاب هاي كمك آموزشي تست زني هم استفاده كنيد تا تكنيك جواب دادن به اين سوالات را بيابيد و بتوانيد به آنها در كمترين زمان پاسخ دهيد. قسمت كلوز تست هم تركيبي از متن ، گرامر و لغات مي باشد كه با مهارت و افزايش دامنه لغات و تسلط بر گرامر قابل پاسخگويي است. لغات ، گرامر و كلوز تست درس زبان انگليسي را با تست زني و مطالعه مي توان پاسخ داد ولي قسمت ريدينگ به دامنه لغات زياد ، مهارت و تكنيك هاي ريدينگ بستگي دارد كه جز قسمت مهارتي و مهم زبان انگليسي محسوب مي شود و داوطلباني كه سطح زبان انگليسي آن ها پايين است با اين قسمت مشكل دارند. كه مي توانند با خواند لغات اضافي ، تمرين كردن و ياد گرفتن نكات اضافي براي ريدينگ اين مشكل را تا حدودي حل كنند.

سخن پاياني: فكر كنم اهميت زياد دروس عمومي و نحوه برخورد با آنها را دريافتيد. اميدوارم كه به اين دروس كم لطفي نكنيد و با مطالعه دقيق به رتبه و درصد مورد نظر خود برسيد.

براي مطالعه كامل مقاله، معرفي حرف آخر كليك بكنيد.

 

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.